kem sembelih ayam~

ahaha,,do not terkejut okey! hehex! actually ni kem nilai2 pnd.islam tuk form5 skolah kami je.2 ari 1 malam.ari jumaat tu,8july 2011.tujuan utama nak smbelih ayam je pon.hahaha...not bad la kem ni! enjoy gila2 punya! :D

got tuition first at 3pm.haiss,,sebbek mak cuti.hee~ pas tuition pi mydin jap dgn nadia.beli something tuk kem.makan2 kaa..hehe.merepek2 duk beli barang.hoho~ pastu gi skolah-7pm daftar kat kantin.then berhimpun.adoyyy,,semak! nampak makhluk2 yg xdisenangi.hee~ mcm2 jenis duk ada..spa yg pi,tau la dia.kahkahkah! nak mmbrsihkan bjik mata,nana and nadia ronda2 jalan kat luar skolah beli aiskrim.haha...pastu budak2 laki diarahkan mmasang khemah.huaaaaaaaaa! x aci betoi..budak2 laki tido dlm khemah.pompuan tido kat dewan.aiyerrrr! so,,sotong la! huhuh..ambik2 la gamba an..prkara wajib la tu.heee~

pastu jemaah maghrib.ada bgkel jawi plak.best oo.keja nak gelak jaa blajaq jawi dgn ustaz karim.hahah..loya buruk smua.pahem la skit jawi an..pastu da la latihan ckgu bg.prize tuk 1st,2nd,3rd.prize dia cash oo.. hohoho..

pastu masok tido! grrr..da la tido koi 1am! kena bngon pukoi 4am! makhluk2 sblik pulak bole duk wat hingaq.ayam toi laaaaaaa! xbole respect ke-aman-an org lnsong! duk wat perak pa ntah.trgedik2,,kukikuki!! sebbek bole gak brsora..dan2 wat xbsalah..bangang! ishh..mua duk buat bagoih,buat lawa.tau la ampa lawa ka x pon,xpayah la nak buat2! bodo,klu cun xpa la gak! kan da kena!

bngon pukoi 4am,sebbek xberebut nak mandi! siap2 then qiamullai.mngantuk gak arr...tggu budak2 laki pon x abes lgi.adoyyy.setngah jam cmtu mai la diorg.kami wat solat tahadjud,solat taubat,solat hajat,solat subuh.haaaa..pastu ade la tazkirah skit drpd ustaz (nana xingat nama dia,dia ustaz sesi ptang) hehe.best oo dengar kisah2 nabi.dpat pghayatan.mcm abes taubat la kononya.tp lepastu,buat prangai balik.huhu..


kami get ready nak breakfast! tp mkanan mai lmbat! grrr~ so kami jalan2 la beriadah dlu di kawasan skolah.ambik2 gamba je pon.ngehngeh..pastu mkanan mai,kami bedal la pa lgi! huahua...duk dgn geng2 nana an,nadia,ija,kyna,kak pah,mmg oke la an..asa mcm kami2 ja.hahah.tp bila ada geng2 yg x dsenagngi tu,Ya Ampun..Tuhan lebih Mngetahui.serr gyla! kami pon duk lepak2 dgn geng2 shahid ja la,geng2 kelas nana an.main,mlawak,brgambar dgn diorg.yg bestnya aiman gado dgn nadia..hahah! bengong~
duduk2 ayam nak dsembelih pon suda smpai...haaaaaaaaaa..tibalah masa nya! >.<

sebelum tu,kami dberi taklimat la cara2 pnyembelihan.takkan suka2 hati nak pi smbelih kot.huhu! pastu ustaz tanya sapa volunteer nak smbelih ayam.ingatkan smua llaki yg nak smbelih an.ustaz pon pilihla...tp ustazah mintak sorg pompuan.nadia suruh nana.actually nana mmg nak pon tp takot+segan ja.huahoho~nana saja2 la agkat tngan.ustaz pon prasan,ustaz pilih nana la an.xtao la plak ppuan mana lgi duk agkat tngan.kehkeh!

prasaan gementar mghantui diri.huaaaaaaaa! tp nana tringat kat smngat arwah tok ja.dulu kat kmpong,arwah tok tgakap ayam yg dia ternak,pastu kasi kat tokwan(tok tinah) smbelih.nana la yg slalu duk ikot tok,tgok ayam dsembelih.budak2 la time tu,mna tau pa..tgok biasa2 ja la tp geli gak tgok darah.huihuihui~ da lama xtgok ayam la ktakan sjak brpndah randah ni,so..hee~ ambikla ksempatan nak smbelih ayam.

Ya Allah,,takut jugak siot! huhu..hambat ayam,tgkap ayam,tggu turn nak sembelih.kena yakin ooo! klu x,xbole la makan.and xbole kesian.klu kesian,xbole makan! ye la,,da ko kesian kan ayam tu,da mati,ko nak mkan dia,logik ka? mmg x bole la an.pada sesi penyembelihan,ada la sdikit drama oleh plakon2 tmbahan.menangis la,takut la,kesian la aiyer,,wat terok! pdahal mcm la xmkan ayam smbelih! =.=
kami yg nak smbelih ayam pon trketaq2 tp xbole la takot an.huhuh..so,wat selamba,dgn niat krana Allah s.w.t. imran,aiman,nana,pa'an,rifdy volunteer smbelih ayam.ayam yg dsembelih tu,bole dbwak balik la oleh pnyembelih2 td.tp nana xmao! heee~ ye arr,,nak buang bulu dia mua ckup.mcm la mak ajin buat..nana bg kat ustzah ja la..so,tamat  takat tu ja la crita kami.hahah!


balik2 tu,nana anta gamba yg nana smbelih ayam kat abah.hehe..saja jaa..lama da xmsej abah.msej dgn abah pon mcm mau xmau reply ja.hmmmm.. X(
more photos..log on to facebook :)

jumaat depan 15 july da ari waris & program aku janji! adoii,,srabot otak...mak duk kasi pressure dah! elok2 kita nak elok dgn dia,dia duk tension2 kan org! eeeeeeeee!! ptang tu plak kami nak pi USM! kem lagi!! huahahaha..kem motivasi SPM la.. yg hampeh nya muka2 serr pon ada.haihh,,xpa laa...kita idup2 kita ja la naa.. huihuihui~

sebbek ko "idup".aku ingat da nak mmbisu terus! huh,, X)
tp.....hmm...harapan arhh! bara gak! keng! keng!
hmm..tggu masa ja ni! haishhhh! mintak2 cepat la ye! cepat! cepat! X|

♥ duluu..... ♥