puasa oh puasa :D


waaa,,,esok 1 OGOS 2011 bersamaan 1 RAMADHAN 1432 HIJRAH. makna nya smua umat islam akan BERPUASAAAAAAAA! YAAAAAAAAAAAHOOOOOOOOOO! hehehe,,berkobar2 pulok, :P! ngeee~ haaa! kalau nak tawu,,xmao tawu xpe,mmg nana nak gitawu pon ni,,esok kan...besday adik nana,rabiah gak.wahaha,,cian dia posa pulak.. xD! haha. xpe2,bukak posa ti kita ley gi mkan2.. :D

ermmm,,nana nak cita apa pasal arini pon xtawu ler..actually da brsemangat nak berblog semlam.ye la,,lepas jadi kjdian yg ntah pa2 smalam..huhu..so actually nana nak story pasal smlam..saturday,30JULY2011.

CHOOOOPPPP! nana nak tanya,apa tujuan berBLOG nih? o_O xuan sarankan nana suruh buat,sbb nana suka buat diary.diorg pon suka baca.heheh.so,dia suruh wat blog,bole buh gamba,mcm2 leh wat.pastu trpulangla nak bagi org baca ke x.kalau buat blog,tp xbgi org baca,apa guna an,baik buat diary.hoho~ so,nak xnak,publish je la blog.ada yg patot dikongsi,kongsi ler.kalau x,xpayah ler.nana pon xtau sapa yg baca blog nana ni.harap x,tp ada.harap ada yg baca,tp xdak pulak yg baca.haih..=.= nana wat blog pon,sbb nana asa mcm bole story semua.nak story kat kawan2 pon,xkan diorg nak dgar smua an..asa need someone.really2.. :( .ala,,mcm kita dgn kawan2 kita la an,asyik brcrita jaa.apa yg da jadi,gossip,psal tu pasal ni,anything! nana nak story kat kawan2 nana pon,asa xconfident jer.mcm xdek response yg kuat.takot jugak story nana tu mcm xdak point jer,xbole hepi kan diorg ke apa ke..huhu.nana pon lebih rela jadi pendengar setia,dgar cita diorg.xpa,,nana oke jea. :) conclusion,nana lebih suka sendiri,i mean nana tulis la pa2 melalot dlm blog,buku nih.org baca,baca ler,kalau xbace,selamat ler.hehe..


pagi semlalam kan,nana pi skolah.ada ari anugrah plaja.nana dapat anugrah plaja koko(klab PRS/SU).pi2 tu,agak kesunyian la jugak an,,hoho~ kyna ija sibok jaga pndaftaran..pi kat kantin cari la krusi yg dsediakan.duk dgn siew wei.sembang2 mcmtu je ler,xtau nak sembang pa..pastu gi la kacau2 ija kyna kat foyer tuh..mintak kamera kat kyna,sebbek bawak.hoho~ aku ragut,gi brgambar ler..ngehngeh! menilau la dgn kamera uh..hmm,,pompangpompang.... nana blah da laa..malas nak tunggu lama... x(!

actually plan nak pi PC EXPO.tp nana ingatkan xjadi,bab nadia xleh pi.jadi malas la an,family nana plak pi balik pulau,buat makan2 nak sambut besday rabiah & shaquille(cousin) da sama date,tp smbut awal la..dah nak blah tu,tiba2 nana dapat msej from nadia.dia ckap.....dia bole kuar!! erghhh,,jadi kalot la an..nana plak xbwak baju nak salin! blur2,mesej la kat mak nak gi pc expo.mak pon bara x bara jer.nana plak gelong pikir nak balik salin baju la pa smua.xtau la...nak crita,pnjang sngat..kami plan,pas pi pisa tu,nak pi makan2 kat Qb lak,kyna ija blanja mkan2 la da nak posa an.tp masa xcukup kot! ajak je la gi sunshine.semua set..nana blik umah la salin baju.nadia pon baru brsiap.kyna ija gi ambik duit kat bj.tp duit gaji xmsok lgi! adehhh,,bara gak arr.last2 diorg mesej,diorg gi qb plak nak ambik duit.nana keng x keng la gak da pukoi 1pm kot.mak da sruh nana blik koi 3pm,sbb nak pi balik pulau pa lagi.yg utamanya kami nak pi pisa(pc expo) tp diorg xabeh2 lgi duk ambik gaji.mak xtau plak yg kami nak gi mkan2.huhu..keng arhh..last2 nana gi la pisa dulu sorg2.kang mak tnya apa2 psal pc xtao mnjawab aku gak yg naya.so,gi la brjalan dari relau ke pesta.bus arun pnya lambat! =.= da smpai pisa,jalan2 la sorg tgok pc mua tuh.huhu..

jalan la nana sorang2 an..time tu an,,mmg terasa diri ini kesepian ssangat!! penat tanggung sorg2!! serius xtahan...kat tepi jalan pon nana asa nak nangis jaa..entah la,,mcm xtentu arah je keja kan...jalan2 dlm pisa tu asa diri ni kecil sngat dgn dunia luar,da la riuh mua sesak.huhuhu..pastu an,nana dpat msej.sgguh trpranjat.mesej from ABAH yg yg brbunyi :: salam,ape khabar? jom pi main bowling.? YA ALLAH YA TUHAN,,,,nana trkejut sngat2,asa nak menjerit dlm dewan pisa tuuuuu!! seronok+sebak gilaaaaaa! nana xtau bila yg abah balik,anta mesej mcmtu.mmg syok gila ahhh!! sbb pa? tiap kali nana asa sepi gila2 babun pnya an,kompem abah ada! mcm,suddenly ja abah muncul.seolah2 Allah swt nak bgtau yg nana xbole lupa pd dunia,kluarga.wlopon jauh,abah tetap ada.nana sebak gila2! mmg sejak kblakangan ni,nana trasa sunyi.dan ya nana mmg perlukan sseorg.. :/ xpa la,, :) alang2...nana gunakan ksempatan nak jumpa abah,lepak lagi lama dgn member2 semua,nana gtau mak yg nana balik lambat.mak mara oo :/ abes....nana mmg trasa nak jumpa abah sngat!! lepas sedih mua an.. hmm... tp nana asa brsalah kat adik & kakak nana.diorg xdapat jumpa abah pon.mak da mara2,wat prangai xbg jumpa abah mua.nana mintak maaf sngat2,nana guna ksempatan mcm ni..sedih gak diorg xbole jumpa abah.. :(!

nana mesej abah,ambik nana kat pisa.abah mai dgn adik2 nana la,wani,liyana,alliyah.ingatkan nak ajk abh dgn kyna ija nadia gi men bowling la.tp diorg tu ada kat qb lgi,tggu bus apa la xmai mai.diorg msej nana mintak kami ambik diorg.abah pon mai dgn keta xdek la mewah,honda lama je pon tp sit blakang 2 sit jer.so diorg ajak gi lepak kat qb ja.fine la,ajak la abh gi qb.abah pon okay2 la..sembang2 dgn abah,mlwak dgn abah,mcm biasa.abah mnceriakan hari nana balik. :D da smpai qb,kami smua da brjumpa.kyna ija nadia of coz la segan,bukannya slalu pon jumpa abah.abah pon xbnyak cakap2.last2 da jd meriah sikit,diorg bole mlawak sama2..suka! :) duk mlawak,sempat lgi abah pekena nana.huhu! >.<gi jalan2 pon kami yg beli barang,alaahhh! takat earfon,smart reader ja pon.abah ikot je,kesian gak.heheh~ abah tnya,"awat la ampa jadi pompuan?!" =.= hahaha...suka menilau beli barang je an.. pastu ajak abah gi lepak kat pantai,abah mmg sukaaa duk tepi pantai! dari dulu lgi.so ajak la member2 nana pi an..diorg pon oke2 je ler..amai kot! ala,,budak2 la an..alang2,abah pon advise ler jgn jadi mcm budak2 liar.huhu! ye abah,we will! ;)

masa pon xmengizinkan..semua nak blah,nana pon trpaksa brpisah dgn abah.nak wat cmna an..sedih xsedih gak laa..lega sikit bila jumpa abah,adik2.kluar dgn member2 lgi.hehe..Alhamdulillah...trima kasih ssngat atas prtemuan ni..secara kebetulan ke,apa ke mmg prtolongan Dia.so,u all..klau da pluang mcm ni,bringat2 la h yea..xrugi kalau brsyukur,malah kita bole dapat yg lebih lgi... so SELAMAT BERAMAL DAN SELAMAT BERPUASA SEMUA! :D



p/s:: akak da beli laptop.wahahaha...~ keja nana jer duk main.  :P !

♥ duluu..... ♥