PENANG FREE SCHOOL


rakaman video khas nak sampaikan ucapan kepada kenalan2 kat PENANG FREE SCHOOL !
x sempat nak jumpa cakap dgn orang2 yg dikenali buat kali yg terakhir..so,melalui video ni je la ye >.<
KELAS 6R2-6A2
ROMEO AND JULIET TEAM
TUNKU PUTRA
KELAB RUKUN NEGARA DAN PENGGUNA
GENG RAPID
GENG STPM
GENG SPM
GENG PMR
GENG KEM di YAN , KEDAH
lepas buat video ni baru sedar kesilapan penggunaan ayat..haha! ketaqq ahh,,xpakai skrippp! cakap ikut dan jaaaa..paham2 ahh sndiri >.<
lantang = nyaring
pronouncing = pronounciation
AMPUN DAN MAAF kalo nana x mention sapa2..nana xleh nak mention semua,,bajet timing! hehe..tapi in sha Allah semua yg berbaik dgn nana,nana akn ingat semuanya, segalanya di PFS!
mcam2 ja crita nana kat blog ni psal PFS! 
ada cerita , ada gambar , ada kenangan :')

video 

2012 -  6R2
ye, form6 masuk pada tahun 2012 ialah 8/5/2012..tapi aku lambat..aku msuk 12/6/2012..dan tamatnye pengajian aku 14/11/2013..hehe..aku telah dimasukkan ke kelas 6R2 iaitu kelas ..nak kata kelas sastera tak sastera..nak kata bisnes pun tak bisnes..nak kata akaun pun x akaun..yg penting mmg bukan sains..haha..aliran kemanusiaan! subjek aku ni haa
1. Bahasa Melayu
2. Pengajian Am
3. Pengajian Perniagaan
4. Ekonomi
5. MUET
hinggalah sambung ke kelas 6A2 pada tahun seterusnya..

2013 - 6A2

KELAS BM 2012/2013
ni plak pelajar2 yg ambil kelas BM..2012/2013..dengan senior2..baik?? dgn senior dulu okay la..tapi dgn junior skrang..haha..boleh la tahan..

TUNKU PUTRA
 i was one of the best athletes among girls in TP..hehe..ha laaa, girls kat Penang Free mana ramai..harapkan form6 ja la..Alhamdulillah,ada jugak hasilnya..
1. Kedua 4x100 meter kelas perempuan 2012
2. Kedua Pertandingan Bola Jaring Karnival Sukan 2012
3. ke-16 Merentas Desa 2013 
4. Kedua Lompat Jauh kelas perempuan 2013
5. Ketiga 4x100 meter kelas perempuan 2013

NETBALL
my position as GK(goal keeper). position ku amat2 lah penting..sebabnya tiada pengganti..haha..kalo ada pun,tak setinggi aku,dah aku paling tggi dlm group aku..haha..inilah salah satu emas yg member2 aku ada dlm netball ni..choyyy..poyo boleh..haha..diorang best la main ada simpanan..aku takde lansung..penat! walopon kami x menang mana2 anugerah,mmg tau xleh menang pun..haha! tpi kami main takat yg mampu,dah buat habis baik..menjunjung nama PFS lagi..huhu..

ROMEO&JULIET
1. played as Lady Capulet, a mother for poor lovely daughter, Juliet (played by Jessy Wong) hehe..
2.dont have many scenes involved..about 3 scenes jor..but i admit for at least my scenes have made people amazed..hehe..at arguing scene with Montague's ,  persuade a mad husband, Lord Capulet (played by Sugheson)
3. i know i cant do it perfect, i have my problems in acting, moving, pronouncing, but at least i proved them that nothing cant stop us in trying something new,right?
4. well its really tiring..practiced for 3months, after school, in school holidays, at night before show..really have a big experinece with them <3

PERSATUAN KEBUDAYAAN MELAYU

KELAB PENGGUNA DAN RUKUN KEGARA & KELAB PENCINTA ALAM

before-stpm-3 
conversation-with-frees
February 2014  

sincerely from , 
#NanaJer #KakMcD #gila #keding #renjong #giraffe #pingu #chipmunk #panaih #bananana #senior #frees #stpm #pfs 

♥ duluu..... ♥